Nieuws

Ode aan de Synode: De Dordtse Leerregels 15 december 2018

Ode aan de Synode: De Dordtse Leerregels

In verband met het feit dat in 2019 de Synode van Dordrecht 1618 / 1619, inmiddels 400 jaar geleden, wordt herdacht, organiseert het Klein Convent in het kader van “Ode aan de Synode” vier bijeenkomsten om de Leerregels, die op deze synode het licht zagen ten behoeve van de vaderlandse kerk, voor het voetlicht te halen.

De eerste bijeenkomst is op 16 januari om 20uur in de Augustijnenkerk

lees verder
Agenda Kerkenoverleg The Passion Dordrecht 16 november 2018

Agenda Kerkenoverleg The Passion Dordrecht

Op maandagavond 19 november organiseert het Platform Dordtse Kerken een kerkenoverleg voor kerken en organisaties die iets willen organiseren rondom The Passion in Dordrecht. Bijgaand de agenda voor het overleg. De bijeenkomst vindt plaats in de Kruiskerk, Vrieseweg 64 om 20uur (kerk open 19.30u).

Suggesties voor activiteiten zijn ook welkom via info@dordtsekerken.nl

lees verder
Platform Dordtse Kerken belegt informatiebijeenkomst over The Passion op maandag 19 november 9 november 2018

Platform Dordtse Kerken belegt informatiebijeenkomst over The Passion op maandag 19 november

Een eerste openbare bespreking over de uitvoering van The Passion op 18 april 2019 bij de Grote kerk in Dordrecht is op maandagavond 19 november.

lees verder
Platform Kerk en Kunst exposeert in Wilhelminakerk 18 oktober 2018

Platform Kerk en Kunst exposeert in Wilhelminakerk

Van 26 oktober tot en met zaterdag 24 november exposeert een 38-tal kunstenaars uit het hele land in de Wilhelminakerk, Blekersdijk 41 in Dordrecht. Dit de derde landelijke expositie van Platform Kerk en Kunst, een stichting die eigentijdse kunst een plek wil geven binnen de veelkleurigheid van leven en geloof. Het thema van de expositie is ‘Van Letter tot Leven’.

lees verder
De Passion komt naar Dordrecht 3 oktober 2018

De Passion komt naar Dordrecht

Dordrecht vormt op Witte Donderdag 2019 het decor voor The Passion. De jaarlijkse muzikale paasvertelling wordt op donderdag 18 april live uitgezonden bij de EO en KRO-NCRV om 20:30 uur op NPO 1 en NPO Radio 2. Met het thema 'Je bent niet alleen' legt The Passion dit jaar de nadruk op aandacht voor elkaar. Dit sluit aan bij de aandacht in onze samenleving voor eenzaamheid en de talloze initiatieven om mensen bij elkaar te brengen.

lees verder