Nieuws

2 november 2017

Gedachtenisbijeenkomst 12 november moet recht doen aan in 1942 weggevoerde Joodse Dordtenaren

DORDRECHT - De Gedachtenisbijeenkomst op zondagavond 12 november 2017 moet recht doen aan de meer dan honderd Joodse Dordtenaren, die 75 jaar geleden werden weggevoerd naar vernietigingskampen. Daarom klinkt 75 jaar later in de Grote Kerk het heilige Joodse Kaddisj-gebed. Daarvoor zullen zeven Joodse kinderen als teken van hoop en licht kaarsen aansteken.

lees verder
Prinsjesdagontbijt Dordrecht 19 september 2017

Prinsjesdagontbijt Dordrecht

Dit jaar staat het Dordtse Prinsjesdagontbijt in het teken van rentmeesterschap: zorg voor de schepping.We willen tijdens het ontbijt stilstaan bij de balans tussen benutten en beschermen: Hoe groen is groen genoeg? Het thema zal worden ingeleid door Dion van Steensel, oud-wethouder en algemeen directeur van HVC, en Tom Kolsters, betrokken bij de Groene Kerken actie.

lees verder
Thema-avond coming-out en geloven 14 september 2017

Thema-avond coming-out en geloven

Op donderdag 14 september a.s. vind er om 20uur (inloop 19.30u) in de Grote Kerk van Dordrecht een thema-avond plaats over coming-out en geloven, homoseksualiteit (LHBT) en de kerk. De avond is onderdeel van de Dordrecht Pride en wordt georganiseerd samen met de Grote Kerk en LCC Plus Projecten, de alliantie van christelijke LHBT-organisaties.

lees verder
Kerkproeverij 2017 10 september 2017

Kerkproeverij 2017

De kerk proeven, kan dat? Dat is misschien uw eerste gedachte bij het woord Kerkproeverij. Bij proeverij denk je aan eten en drinken, maar aan de kerk? Toch is dat de gedachte achter de campagne die mensen uitnodigt om op zaterdag 9 of zondag 10 september de drempel van de kerk over te stappen. In Dordrecht doen verschillende kerken mee aan de campange Kerkproeverij. Dus wees niet verbaasd als u een uitnodiging krijgt om mee te gaan.

lees verder
Herdenking 19 juli 19 juli 2017

Herdenking 19 juli

Op woensdag 19 juli herdenken en vieren we de Eerste Vrije Statenvergadering van 1572 bij het museum Hof van Nederland en in de aangrenzende Kloostertuin met een programma waarin Vrijheid centraal staat. Het Dordrechts Museum, het Platform van Dordtse kerken en Cinema The Movies werken hierbij nauw samen.

lees verder