Nieuws

19 december 2015

Reactie pRvK op bezetting Al-Fath moskee

Het Platform Raad van Kerken Dordrecht vindt vrijheid van godsdienst een hoog goed en keurt daarom de korte bezetting van Al-Fath moskee in Wielwijk ten zeerste af.. ,,Handen af van moskeeën, synagogen en kerken, zeiden wij in het Stadhuis van Dordrecht na vreselijke gebeurtenissen in Parijs. We zullen dit blijven herhalen”, aldus voorzitter Hans Berrevoets.

lees verder
Aandacht voor de vluchteling in Dordtse kerken en moskeeën 7 december 2015

Aandacht voor de vluchteling in Dordtse kerken en moskeeën

In kerken, moskeeën en op andere plekken in Dordrecht zal er in het weekeinde van vrijdag 11 tot en met zondag 13 december speciale aandacht zijn voor het lot van de vluchteling. Elke geloofsrichting zal dat doen op een eigen wijze.

lees verder
17 oktober 2015

Kerken in gesprek over hulp aan vluchtelingen

Afgelopen week sprak een vertegenwoordiging van het platform Raad van Kerken met burgemeester Brok en wethouder Lambrechts over hulp aan vluchtelingen in Dordrecht.

lees verder
Herdenking eerst vrije Statenvergadering te Dordrecht 19 juli 2015

Herdenking eerst vrije Statenvergadering te Dordrecht

Zondag 19 juli was een bijzondere dag in Dordrecht. Daar werd de Eerste Vrije Statenvergadering uit 1572 herdacht. Dat gebeurde in stijl: in het nieuwe museum ‘Hof van Nederland’ werd ’s middags een ‘echte’ hagepreek gehouden. In de dienst, die in de buitenlucht plaatshad, ging ds. J. Belder voor. ’s Avonds organiseerde het Reformatie Instituut Dordrecht een ‘Reformatie samenzang’ in de lutherse Trinitatiskapel, waarin ds. J.M.J. Kieviet de leiding had. Het thema van de dag was ‘martelaren’.

lees verder
Gemeenschap neemt afscheid van Emmanuelkerk 28 juni 2015

Gemeenschap neemt afscheid van Emmanuelkerk

Tientallen jaren lang was de Emmanuelkerk een warm thuis voor vele mensen. Afgelopen zondag 28 juni 2015 sloten de deuren van de katholieke kerk aan de Oudendijk te Dordrecht definitief. “Een buitengewoon pijnlijk en moeilijk moment voor iedereen die zich met deze kerk verbonden voelt”, aldus Arno Aardoom van de locatieraad Emmanuel. In de speciale slotviering keken een paar honderd aanwezigen in dankbaarheid terug op de plaats die de kerk in persoonlijke levens, in de parochie en in de stad heeft gehad.

lees verder