Nieuws

Top2000 kerkdienst 27 december 2015

Top2000 kerkdienst

Op 27 december 2015 aanstaande om 19:30 vindt er een Top2000-kerkdienst plaats in de Wilhelminakerk in Dordrecht. Deze kerkdienst haakt aan bij de traditionele Top 2000 van NPO Radio2 6 kerken uit Dordrecht slaan de handen ineen om deze dienst te organiseren.

lees verder
19 december 2015

Reactie pRvK op bezetting Al-Fath moskee

Het Platform Raad van Kerken Dordrecht vindt vrijheid van godsdienst een hoog goed en keurt daarom de korte bezetting van Al-Fath moskee in Wielwijk ten zeerste af.. ,,Handen af van moskeeŽn, synagogen en kerken, zeiden wij in het Stadhuis van Dordrecht na vreselijke gebeurtenissen in Parijs. We zullen dit blijven herhalenĒ, aldus voorzitter Hans Berrevoets.

lees verder
Aandacht voor de vluchteling in Dordtse kerken en moskeeŽn 7 december 2015

Aandacht voor de vluchteling in Dordtse kerken en moskeeŽn

In kerken, moskeeŽn en op andere plekken in Dordrecht zal er in het weekeinde van vrijdag 11 tot en met zondag 13 december speciale aandacht zijn voor het lot van de vluchteling. Elke geloofsrichting zal dat doen op een eigen wijze.

lees verder
17 oktober 2015

Kerken in gesprek over hulp aan vluchtelingen

Afgelopen week sprak een vertegenwoordiging van het platform Raad van Kerken met burgemeester Brok en wethouder Lambrechts over hulp aan vluchtelingen in Dordrecht.

lees verder
Herdenking eerst vrije Statenvergadering te Dordrecht 19 juli 2015

Herdenking eerst vrije Statenvergadering te Dordrecht

Zondag 19 juli was een bijzondere dag in Dordrecht. Daar werd de Eerste Vrije Statenvergadering uit 1572 herdacht. Dat gebeurde in stijl: in het nieuwe museum ĎHof van Nederlandí werd ís middags een Ďechteí hagepreek gehouden. In de dienst, die in de buitenlucht plaatshad, ging ds. J. Belder voor. ís Avonds organiseerde het Reformatie Instituut Dordrecht een ĎReformatie samenzangí in de lutherse Trinitatiskapel, waarin ds. J.M.J. Kieviet de leiding had. Het thema van de dag was Ďmartelarení.

lees verder