Gemeenschap neemt afscheid van Emmanuelkerk

Gemeenschap neemt afscheid van Emmanuelkerk

Tientallen jaren lang was de Emmanuelkerk een warm thuis voor vele mensen. Afgelopen zondag 28 juni 2015 sloten de deuren van de katholieke kerk aan de Oudendijk te Dordrecht definitief. “Een buitengewoon pijnlijk en moeilijk moment voor iedereen die zich met deze kerk verbonden voelt”, aldus Arno Aardoom van de locatieraad Emmanuel. In de speciale slotviering keken een paar honderd aanwezigen in dankbaarheid terug op de plaats die de kerk in persoonlijke levens, in de parochie en in de stad heeft gehad.

 

Het sluiten van de kerk was volgens de vicevoorzitter van het parochiebestuur geen makkelijk besluit. “Ook wij bouwen liever kerken dan ze te sluiten”, vertelt Herman Jonker. “Helaas moeten we nu knopen doorhakken voor de toekomst. We kunnen moeilijke besluiten niet voor ons uit blijven schuiven.” De bewondering van Jonker voor de locatieraad en gemeenschap van de Emmanuelkerk is groot. “Ondanks het verdriet en de onvrede hebben zij enorm hard gewerkt aan de overgang naar de Verrezen Christuskerk.” Na maanden van overleg werd de gemeenschap tijdens een korte welkomstceremonie afgelopen zondag in de kerk aan de Nolensweg ontvangen.

 

Pastoor Tjeerd Visser is hoopvol over de toekomst van de gemeenschappen die gezamenlijk verder moeten gaan. “De afgelopen tijd heeft laten zien dat onze kerk rijk is aan deskundige, enthousiaste en betrokken mensen. Er is nog veel werk te verzetten nu de sluiting definitief is, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het ons gaat lukken om samen nieuwe wegen te ontdekken.”< terug naar overzicht