Gespreksavond geloof en homoseksualiteit

Op woensdagavond 21 december a.s. wordt op initiatief van de werkgroep UitdeKastindeKerk een nieuwe gespreksavond georganiseerd over geloof en diversiteit. Dit keer is het thema: Welk voorbeeld geven we onze jeugd?
Seksuele diversiteit is niet iets waar makkelijk over gesproken wordt in de kerken. Voor jongeren kan het daardoor lijken alsof een andere geaardheid in de kerk niet voorkomt. Alsof zij misschien de enige zijn die hiermee worstelen. Alsof het iets is om je voor te schamen. Daarom is het belangrijk het gesprek aan te gaan. Maar hoe doe je dat in de kerk? Stichting Verscheurd wil ons hierbij op weg helpen.
Verscheurd is een initiatief van een aantal christenen uit verschillende kerken die bijeenkwamen naar aanleiding van het verschijnen van het gelijknamige boek van Justin Lee. Samen wilden ze op zoek naar manieren om met liefde en respect open in gesprek te gaan over homoseksualiteit.
We willen jong en oud uitnodigen voor een inspirerende avond in een sfeervolle setting. De avond start om 20uur (inloop vanaf 19.30u) en vindt plaats in jongerencentrum Bonfire aan de Wijnstraat 117. Toegang is gratis. Rond 22u hopen we af te sluiten met een hapje en een drankje.
Meer info over verscheurd op www.verscheurd.nl