Kerken open voor oranjepubliek

Toen de Koning aankondigde 27 april Koningsdag in Dordrecht te willen vieren, ontstond er binnen verschillende Dordtse kerken het idee hier feestelijk op in te haken. Via het platform Raad van Kerken Dordrecht werd een gezamenlijke bijeenkomst belegd om te brainstormen over de plannen. De kerken in de binnenstad besloten gastvrij de deuren te openen voor het oranjepubliek en mensen de mogelijkheid te geven in de kerk het bezoek van de Koning te volgen: Dordt Open Kerk. Ook in het weekend voorafgaand aan Koningsdag zijn de kerken geopend en zijn er speciale oranjegetinte activiteiten.

In totaal acht locaties doen mee aan Dordt Open Kerk. De kerken zijn open voor bezichtiging, mensen kunnen er een kopje koffie drinken, het Dordts Koningsbrood proeven en op diverse plekken staan TV-schermen waarop de live-uitzending van Koningsdag te volgen is. Daarnaast is er vanaf 14:00u een speciale Koningsdag worship&praise door de HopeAlive Band op de Vriesestraat (nabij Vriesebrug).

Op diverse locaties is een muzikaal programma. In Van Alle Tijden (Grotekerksbuurt 44) wordt op zaterdagmiddag 25 april (vanaf 13:00u) een bijzonder optreden verzorgt door Ronald van der Schelde en Timon Fieggen. Zij schreven een lied over het Dordts Koningsbrood en zullen dit deze middag verschillende malen ten gehore brengen. In de Augustijnenkerk staat orgelmuziek centraal. Op zaterdag 14:30 is er een orgelconcert van Johan Verzendaal. Zondagmiddag en op Koningsdag is er een sing-in met vaderlandse liederen begeleid op het orgel. In de Trinitatiskapel is er op zaterdag het Toonkunst lenteconcert (kaarten verkrijgbaar bij oa Spiering muziek). Op Koningsdag is er vanaf 10uur een muzikaal programma in de kapel, met om 14uur een gratis toegankelijk concert van het Drechtsteden Bachkoor.

In de Julianakerk is op woensdagavond 22 april een lezing over Juliana, de Verzoenende Koningin (aanvang 19:30u). Bij de lezing hoort een speciale tentoonstelling, die van 22-27 april te zien is in de Trinitatiskapel (dagelijks tussen 10u-17u). Op 22 april om 16uur wordt de tentoonstelling Juliana, de Verzoenende Koningin door wethouder Van de Burgt geopend.

Voor meer informatie: www.dordtopenkerk.nl

Op verschillende locaties worden nog vrijwilligers gezocht om mee te helpen. Aanmelden via de website.

Bekijk hier de flyer