Nieuws

Agenda Kerkenoverleg The Passion Dordrecht 16 november 2018

Agenda Kerkenoverleg The Passion Dordrecht

Op maandagavond 19 november organiseert het Platform Dordtse Kerken een kerkenoverleg voor kerken en organisaties die iets willen organiseren rondom The Passion in Dordrecht. Bijgaand de agenda voor het overleg. De bijeenkomst vindt plaats in de Kruiskerk, Vrieseweg 64 om 20uur (kerk open 19.30u).

Suggesties voor activiteiten zijn ook welkom via info@dordtsekerken.nl

lees verder
Platform Dordtse Kerken belegt informatiebijeenkomst over The Passion op maandag 19 november 9 november 2018

Platform Dordtse Kerken belegt informatiebijeenkomst over The Passion op maandag 19 november

Een eerste openbare bespreking over de uitvoering van The Passion op 18 april 2019 bij de Grote kerk in Dordrecht is op maandagavond 19 november.

lees verder
Platform Kerk en Kunst exposeert in Wilhelminakerk 18 oktober 2018

Platform Kerk en Kunst exposeert in Wilhelminakerk

Van 26 oktober tot en met zaterdag 24 november exposeert een 38-tal kunstenaars uit het hele land in de Wilhelminakerk, Blekersdijk 41 in Dordrecht. Dit de derde landelijke expositie van Platform Kerk en Kunst, een stichting die eigentijdse kunst een plek wil geven binnen de veelkleurigheid van leven en geloof. Het thema van de expositie is ‘Van Letter tot Leven’.

lees verder
De Passion komt naar Dordrecht 3 oktober 2018

De Passion komt naar Dordrecht

Dordrecht vormt op Witte Donderdag 2019 het decor voor The Passion. De jaarlijkse muzikale paasvertelling wordt op donderdag 18 april live uitgezonden bij de EO en KRO-NCRV om 20:30 uur op NPO 1 en NPO Radio 2. Met het thema 'Je bent niet alleen' legt The Passion dit jaar de nadruk op aandacht voor elkaar. Dit sluit aan bij de aandacht in onze samenleving voor eenzaamheid en de talloze initiatieven om mensen bij elkaar te brengen.

lees verder
Koning Willem-Alexander bij start 'Ode aan de Synode' in Dordrecht 1 oktober 2018

Koning Willem-Alexander bij start 'Ode aan de Synode' in Dordrecht

Zijne Majesteit de Koning is zaterdagavond 10 november 2018 aanwezig bij de start van ‘Ode aan de Synode’, de viering van 400 jaar Synode van Dordrecht. De viering start in de Augustijnenkerk. Na een welkomstwoord door burgemeester A.W. Kolff van Dordrecht, houdt mr. J.P.H. Donner een verzoeningsrede. De Koning leest een bij de gelegenheid passende passage voor uit de Statenbijbel, als eerbetoon aan dit belangrijke erfgoed.

lees verder