Prinsjesdagontbijt Dordrecht

Het jaarlijkse Prinsjesdagontbijt is inmiddels een vaste waarde in onze stad. Lokale leiders uit verschillende sectoren worden bijeengebracht en uitgedaagd hun levensvisie te vertalen in praktische inzet voor de samenleving. Het Prinsjesdagontbijt is een landelijk initiatief van stichting GIDSnetwerk en wordt in Dordrecht georganiseerd vanuit het Platform Dordtse Kerken.

Dit jaar staat het Dordtse Prinsjesdagontbijt in het teken van rentmeesterschap: zorg voor de schepping.We willen tijdens het ontbijt stilstaan bij de balans tussen benutten en beschermen: Hoe groen is groen genoeg? Het thema zal worden ingeleid door Dion van Steensel, oud-wethouder en algemeen directeur van HVC, en Tom Kolsters, betrokken bij de Groene Kerken actie.

Aansluitend bespreken we aan de ontbijttafel de grootste dilemma’s rond duurzaamheid in onze eigen omgeving. Daarbij is er volop ruimte om standpunten uit te wisselen, te netwerken en inspiratie op te doen.

Het ontbijt vindt dit jaar plaats op 19 september a.s. van 7.00 uur tot 9.00 uur in Grand Café Bellissimo (da Vinci College) aan de Leerparkpromenade 100 in Dordrecht.

Meer informatie en aanmelding via het Platform Dordtse Kerken (info@dordtsekerken.nl). De kosten voor het ontbijt bedragen € 15,-, over te maken op IBAN NL 07 INGB 0004 2774 97 t.n.v. Platform Dordtse Kerken ovv Prinsjesdagontbijt 2017. We ontvangen uw aanmelding graag voor 11 sept. a.s.