Reactie pRvK op bezetting Al-Fath moskee

Het Platform Raad van Kerken Dordrecht vindt vrijheid van godsdienst een hoog goed en keurt daarom de korte bezetting van Al-Fath moskee in Wielwijk ten zeerste af..  ,,Handen af van moskeeën, synagogen en kerken, zeiden wij in het Stadhuis van Dordrecht na vreselijke gebeurtenissen in Parijs. We zullen dit blijven herhalen”, aldus voorzitter Hans Berrevoets.

Hij wijst erop dat juist in Dordrecht de Koning bij de opening van het museum Hof van Nederland heeft getekend voor vrijheid van geloof en vrijheid van geweten.  ,,Dat zijn grondwaarden, die met de Nederlandse en Dordtse historie te maken hebben. Hier staan we voor. Dat houdt niet in dat we onze ogen sluiten voor mensen, die hun uitleg van godsdienst misbruiken  voor daden die tegen onze democratische waarden in gaan. Juist daarvoor moeten we ook waakzaam blijven. Daarom is het goed om als Dordtenaren met elkaar in dialoog te gaan, zodat we elkaar kunnen leren kennen en dat verschillen in geloof mensen niet verdelen. Onbekend maakt immers op voorhand vaak onbemind. We juichen het daarom toe dat burgemeester Arno Brok begin 2016 stappen zet om de dialoog in onze kleurrijke wereldstad op gang te brengen. “