Top2000 kerkdienst

Top2000 kerkdienst

Op 27 december 2015 aanstaande om 19:30 vindt er een Top2000-kerkdienst plaats in de Wilhelminakerk in Dordrecht. Deze kerkdienst haakt aan bij de traditionele Top 2000 van NPO Radio2 6 kerken uit Dordrecht slaan de handen ineen om deze dienst te organiseren.

Nummers met inhoud
In de Top2000 staan veel nummers met inhoud: nummers die emoties teweeg brengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen. Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals ‘I still haven’t found” van U2. Andere blijken bij nadere beschouwing te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost. 

Unieke samenwerking
De kerkdienst is een unieke samenwerking tussen 6 verschillende Dordtse kerken. De Baptistengemeente, de Open Hof, De Kerk van de Nazarener, de Katholieke kerk , Eljakim en de Wilhelminakerk : “We willen samen genieten van een aantal Top2000 nummers en kijken welke boodschap wij hier in vinden met elkaar. Mooi om te zien dat we elkaar als kerken hierin kunnen versterken” aldus Harm Jut, predikant van de Baptistengemeente. Ook de band is samengesteld uit muzikanten van de verschillende kerken.

Internetkerk
Het is een idee van internetkerk MijnKerk.nl, waar vorig jaar ruim 40 kerken door het hele land aan meededen. Internetkerk MijnKerk.nl is een pioniersplek van de Protestantse Kerk in Nederland en bestaat sinds 2013. Maandelijks bezoeken zo’n 7000 mensen MijnKerk.nl. Doel van MijnKerk.nl is om mensen te inspireren en te troosten via een website en de sociale media met herkenbare verhalen uit het gewone leven.

Praktische gegevens
Het thema van de kerkdienst in de Wilhelminakerk in Dordrecht is “de zoon hervonden”. Medewerking wordt verleend door een band onder leiding van Ronald van der Schelde.
De toegang van deze Top2000 kerkdienst is gratis. 
Datum: 27 december 2015
Aanvang: 19:30
Adres: Blekersdijk 41
3311 LD Dordrecht< terug naar overzicht