16 sept – Kroonbede 🗓

Op maandag 16 september om 20.00 uur vindt de jaarlijkse Kroonbede in de Augustijnenkerk plaats. Tijdens deze interkerkelijke gebedsbijeenkomst – voorafgaande aan Prinsjesdag – zijn er momenten van voorbede voor onderwijs, politiek, zorg en de multiculturele samenleving.

De avond wordt geleid door Ds. Paul Wansink (Grote Kerk Gemeente). Johan den Boer (voorganger van de gemeente Eljakim) zal een meditatie verzorgen en het koor van de Filipino Catholic Chaplaincy Dordrecht een muzikale bijdrage. De gebedspunten zullen worden ingeleid door vertegenwoordigers uit diverse maatschappelijke geledingen, waaronder wethouder Peter Heijkoop. De gebeden worden uitgesproken door afgevaardigden uit verschillende Dordtse Kerken.

De Kroonbede is een initiatief van Stadsgebed Dordrecht (onderdeel van Missie Dordt) in samenwerking met het Platform Dordtse Kerken.

Agenda Uitgelicht