18 sept – Prinsjesdagontbijt 2018 ‘Waarom zijn de mensen zo moe?’ ๐Ÿ—“

Het Prinsjesdagontbijt zal plaatsvinden op 18 september a.s. van 7.00 uur tot 9.00 uur in Grand Cafรฉ Bellissimo (da Vinci College) aan de Leerparkpromenade 100 in Dordrecht. We willen dit jaar met elkaar spreken over de vermoeidheid die Nederland parten speelt: de overbelasting van onze vrijwilligers, de moeite die het kost zorg en arbeid te combineren, de hoge werkdruk. In de woorden van Jules de Corte: Waarom zijn de mensen zo moe? Zijn we elkaar niet aan het overvragen in de huidige participatiemaatschappij? En wat kunnen wij hierin betekenen voor de ander, voor onze vrijwilligers, voor onze werknemers.

Het thema zal worden ingeleid door Rob Veerman, RK gevangenispastor en wijsgerig raadsman. Rob kijkt met een filosofische bril naar vermoeidheid: waartoe is de mens vermoeid? Wat zegt vermoeidheid over ons en wat is de zin ervan? Daarna spreken we met wethouder en jonge vader Peter Heijkoop over zijn ervaringen met vermoeidheid en over de zorgdruk binnen de participatiemaatschappij. Tevens zijn er bijdragen van verhalenverteller Joren Menkveld en zanger Marco Oudshoorn.

U kunt uzelf aanmelden voor het Prinsjesdagontbijt via het Platform Dordtse Kerken. Gelieve uw naam, organisatie en contactgegevens door te geven op info@dordtsekerken.nl. De kosten voor het ontbijt bedragen โ‚ฌ 15,- , over te maken op IBAN NL 07 INGB 0004 2774 97 t.n.v. Platform Dordtse Kerken ovv Prinsjesdagontbijt 2018. We zien uw aanmelding graag tegemoet vรณรณr 10 september 2018.

Dit bericht delen
Gepland Agenda