21 mei – Avond geloofsverdieping over Thomas Merton 🗓

De laatste avond geloofsverdieping van dit seizoen staat gepland op dinsdag 21 mei om 20.00 uur in de Titus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 8 te Dordrecht. Gastspreker is pastoraal werkster José de Boer van de St. Ursula-parochie te Delft. Zij spreekt met ons over:

De geestelijke wijsheid van Thomas Merton (1915-1968)

De Frans-Amerikaanse trappist-monnik Thomas Merton geldt als pionier van de interreligieuze dialoog. Hij onderhield uitgebreide correspondenties met geestelijke leiders van diverse wereldreligies. Zijn eigen geestelijke zoektocht heeft hij beschreven in de autobiografie “The Seven Storey Mountain”, bij ons vertaald als “De louteringsberg”. Dit boek werd een bestseller en spreekt nog steeds vele mensen aan. José de Boer neemt ons mee op Mertons geestelijke zoektocht en we bespreken enkele van zijn teksten.

De Heilige Theresia van Ávilaparochie organiseert deze avond in samenwerking met Karmelkring Elia. U bent hiervoor van harte uitgenodigd. Iedere geïnteresseerde is welkom. Aanmelden is niet nodig. Na afloop wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd ter bestrijding van de onkosten.

Agenda Uitgelicht