22 mei – Gespreksbijeenkomst nav aanslagen in Nieuw-Zeeland en Utrecht πŸ—“

De maatschappelijke onrust die er heerst onder een deel van de inwoners van Dordrecht m.b.t. de aanslagen in Nieuw-Zeeland en in Utrecht liet en laat mensen constant denken over hun eigen veiligheid en zorgt voor onrust. Sommige mensen hebben het over een geloofsconflict. Dit brengt angst met zich mee. Men is bang dat iemand geΓ―nspireerd raakt door een extremist, waardoor meer slachtoffers vallen.

Naar aanleiding van het bovenstaande organiseert het buurtwerk Dordrecht  op 22 mei om 19.00 uur in de Koloriet  aan JacobMarisstraat 70 een bijeenkomst waarbij een vertegenwoordiger van platform Dordtse kerken, imam en een onderzoeker presentaties geven over samenhorigheid en respect naar elkaar als inwoners van Dordrecht. Alle organisaties hebben hierbij een taak om verbindingen mogelijk te maken en om saamhorigheid en respect zichtbaar te maken.

Het programma ziet er als volgt uit:

19.00 uur Inloop
19.30 uur Voorwoord
19.35 uur Caroline Suijkerbuijk, dagvoorzitter
19.40 uur Dik van der Zeijden, vertegenwoordigt het platform van Dordtse kerken
19.55 uur Azzedine Karrat, Imam
20.10 uur Martijn de Koning, Antropologist
20.20 uur Discussie met publiek
21.20 uur Gezamenlijke iftar

In verband met de maaltijd wordt gevraagd uzelf voor de bijeenkomst aan te melden via Driss Fatnassi van Buurtwerk Dordrecht (driss.fatnassi@meeplus.nl). Uiterlijk 20 mei a.s.

Agenda Uitgelicht