Dordrecht herdenkt 19 juli Eerste Vrije Statenvergadering & viert de vrijheid πŸ—“

In een land waar je vrij bent om te denken wat je denkt
te geloven wat je gelooft en
te zijn wie je bent

Op donderdagavond 19 juli a.s. hoopt het Platform Dordtse Kerken opnieuw een Hagepreek te houden als onderdeel van de gemeentelijke herdenking van de Eerste Vrije Statenvergadering. Het thema van dit jaar is β€˜De Paradox van de Vrijheid’. Voorganger is Ds. Matthijs Haak, predikant van de Kandelaarkerk. De muziek wordt verzorgd door het Hagepreek Ensemble . De herdenking vindt plaats in de buitenlucht op het Hof. De toegang is vrij. We willen u namens het Platform Dordtse Kerken van harte uitnodigen deze bijeenkomst bij te wonen.

De Eerste Vrije Statenvergadering was een eerste belangrijke stap op weg naar de onafhankelijkheid en vrijheid van ons land. In de jaren voor 1572 was het voor Protestanten moeilijk om in vrijheid samen te komen. Men organiseerde kerkdiensten in de open lucht, tussen de hagen. Op 19 juli 1572 kwamen op verzoek van Willem van Oranje delegaties van 12 Hollandse steden bijeen in het Augustijnenklooster in Dordrecht. Tijdens deze vergadering werd Willem van Oranje hersteld in zijn functie van stadhouder van Holland Γ©n werd de door Oranje gewenste vrijheid van godsdienst opgetekend.

PROGRAMMA 19 JULI 2018

17:00_21:00 Muziek en Speakerscorner in de KLOOSTERTUIN

19:00_20:30 Herdenking met Hagepreek in HET HOF VAN NEDERLAND
19:00 Welkomstwoord Peter Schoon, directeur Het Hof van Nederland