Eerste Dordtse Kroonbede op 17 sept. a.s. πŸ—“

Op maandagavond 17 september zal de eerste Dordtse Kroonbede plaatsvinden. Iedereen is welkom om 20uur in de Augustijnenkerk, Voorstraat 216. De Kroonbede is een laagdrempelige interkelijke viering waar burgers en politici gezamenlijk bidden voor het komende regeringsjaar. Sinds het jaar 2000 wordt er in Den Haag jaarlijks een kroonbede georganiseerd. Dit jaar is er voor het eerst een Dordtse variant.

De dienst wordt geleid door ds. Paul Wansink (Grote Kerk). Naast gebed voor landelijke en lokale overheid is er dit jaar speciale aandacht in de gebeden voor media, zorg en onderwijs. De gebeden worden uitgesproken door ds. Michel Maas (Pauluskerk), mw. Lineke Ouderkerk (Heilige Theresia van Ávila Parochie), voorganger Timon Kitsz (Evangelische gemeente Jozua) en mw. Emmy Boor (stadsgebed Dordrecht). Voorafgaand aan de gebeden worden intenties aangereikt door vertegenwoordigers van verschillende maatschappelijke geledingen. Dit jaar zijn dat wethouder Rik van der Linden, dhr. Rinder Sekeris (directeur uitgever Nederlands Dagblad), dhr. Frans Koopmans (st. De Hoop) en dhr. Gert Wil (directeur bestuurder Scholen van Oranje). Muzikale medewerking wordt verleend door Wim Bevelander, Johan den Hoedt (orgel) en Jeannette Jelier (dwarsfluit).

De Kroonbede wordt georganiseerd door het stadsgebed Dordrecht, onderdeel van de stichting Dordtse Evangelisatie in samenwerking met het Platform Dordtse Kerken. Het stadsgebed Dordrecht is in 2003 ontstaan vanuit het Evangelisch Contact Dordrecht. De werkgroep heeft ten doel om christenen uit diverse denominaties te verbinden rondom het gezamenlijke gebed. Het Stadsgebed Dordrecht organiseert naast de Kroonbede onder meer de Week van Gebed ( mmv. Missie Nederland en de Raad van kerken) en de Nacht van Gebed ( mmv. Open Doors)

Meer informatie www.stadsgebeddordrecht.nl

Dit bericht delen
Gepland Agenda Nieuws