Witte vlaggen en linten in Dordt op Eerste Paasdag 🗓

DORDRECHT – Dordtenaren worden opgeroepen om op Eerste Paasdag een witte vlag uit te hangen of witte linten op te hangen. Dit Paassignaal is bedoeld als een alternatieve expressie van de Paasvreugde. Op die manier kunnen mensen laten zien dat ze ook vanuit hun huizen het Paasfeest vieren.

Pasen is een christelijke hoogtijdag; een feest wat onder normale omstandigheden samen gevierd wordt. Aangezien samenkomen nu niet mogelijk is vanwege de huidige maatregelen in verband met het coronavirus, is er gezocht naar een alternatief Paassignaal. De witte vlaggen en linten geven hier invulling aan. “De kleur wit staat symbool voor vrede, vreugde en overwinning”, aldus Wiebe van Horssen, coördinator van de stichting Missie Dordt.

“Het is bijzonder om het Paasfeest op deze manier vanuit de huizen te vieren” aldus van Horssen. “Het is het feest van verassend nieuw leven; van een onverwacht nieuw begin. Daarom wordt het ook toepasselijk in de lente gevierd, het seizoen van waarin nieuw leven ontspringt. De witte linten in de Dordtse voortuinen zullen dat nog eens extra onderstrepen.”

Paassignaal is een initiatief vanuit Missie Dordt en de participerende kerken. “Toch is het zeker niet alleen bedoeld voor kerkgangers. Iedere Dordtenaar die uiting wil geven aan nieuwe hoop in deze ingrijpende tijd, wordt uitgenodigd om mee te doen. In het vertrouwen dat een nieuw seizoen aanbreekt.”

Dit bericht delen
Gepland Agenda Uitgelicht