11-13 dec weekend voor de vluchteling in Dordtse kerken en moskeeën

DORDRECHT –  In kerken, moskeeën en op andere plekken in Dordrecht zal er in het weekeinde van vrijdag 11 tot en met zondag 13 december speciale aandacht zijn voor het lot van de vluchteling.  Elke geloofsrichting zal dat doen op een eigen wijze.

Woordvoerder en voorzitter van het Platform Raad van Kerken, Hans Berrevoets, vindt dit een belangrijk signaal.  ,,Het is goed dat Dordrecht zich als gastvrije stad met bijna 120.000 inwoners laat zien. Ondanks de verschillen die er kunnen en mogen zijn, is het goed ons van raakvlakken bewust te zijn”aldus Hans Berrevoets, die benadrukt dat het erom gaat om een voorbeeld te stellen.

Tussen vertegenwoordigers uit de kring van moskeeën en kerken is er afgelopen week overleg geweest om te kunnen komen tot een gezamenlijke verklaring. Dat is dit weekeinde als oproep voor het weekeinde van 11 tot 13 december aan de brede achterban gestuurd.  De verklaring is tevens in de vorm van een persbericht wereldkundig gemaakt.

Hans Berrevoets: ,,Het is van belang dat dit mogelijk is juist in Dordrecht waar onze Koning Willem-Alexander op 27 april het museum Hof van Nederland opende door te tekenen voor vrijheid van geloof en vrijheid van geweten. Dat betreft alle Dordtenaren”.