Informatiebijeenkomst Essenhof

Op dinsdagochtend 2 juni a.s. organiseert de Essenhof in samenwerking met het platform Raad van Kerken een informatiebijeenkomst voor ambtsdragers en kerkelijke vrijwilligers die betrokken zijn bij de pastorale zorg rondom ziekte, sterven, afscheid en rouw.

Deze eerste bijeenkomst staat in het teken van praktische informatie rond het organiseren van een uitvaart: met welke keuzes worden mensen geconfronteerd en welke mogelijkheden biedt de Essenhof daar tegenwoordig bij? Er is vaak veel meer mogelijk dan men in eerste instantie denkt. Pauline Harmsen, directeur van de Essenhof, is deze ochtend beschikbaar om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Ook de rol van de begrafenisondernemer komt aan bod.

Naast het geven van praktische informatie is de bijeenkomst ook bedoeld om te peilen welke wensen en behoeften er vanuit de kerken leven rondom afscheid en verlies. Als daar animo voor blijkt binnen de kerken, kan het platform Raad van Kerken samen met de Essenhof rond bepaalde thema´s een verdiepingsbijeenkomst organiseren, bijvoorbeeld over verlieskunde voor pastoraal werkers. We praten daar graag op deze ochtend met u over door.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 2 juni a.s., tijdens de Week van de Begraafplaats, van 10.00u tot 12.00u in de historische Thuredrith Aula (zaal open vanaf 9.30u). Deelname is gratis. Adres Essenhof: Nassauweg 200, 3314 JR Dordrecht, tel 078 – 770 8747. Routebeschrijving op www.essenhof.nl

U bent van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. Graag horen we of we deelnemers vanuit uw gemeente kunnen verwachten. Aanmelden kan t/m 30 mei via rvkdordrecht@gmail.com

Dit bericht delen