Platform roept Dordtse kerken op extra alert te zijn op coronamaatregelen

DORDRECHT – Het Platform Dordtse kerken steunt burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht in zijn oproep dat we samen scherper moeten zijn op de regels in het belang van de volksgezondheid en tegen de verspreiding van het corona virus. De stad Dordrecht behoort nu, wat betreft de opmars van de besmetting tot de oranje risicogebieden in Nederland.

,,De kerken hebben in het voorjaar de toen geldende de strengere richtlijnen van de overheid om samen het coronavirus onder de knie te krijgen, goed en op een verantwoorde manier gevolgd. Daarvoor werden per kerk protocollen opgesteld om te kijken hoe zeker de zondagse diensten nog in beperkte vorm door konden gaan. . Nu de tweede golf van het coronavirus heeft ingezet, kunnen we niet anders dan er samen scherper op te zijn”, aldus de voorzitter van het Platform Dordtse kerken Hans Berrevoets. Hij zegt er wederom vertrouwen in de hebben dat de kerken hun verantwoordelijkheid zullen nemen.

Het Platform heeft voor de zomer vragen vanuit kerkelijke kring doorgespeeld naar de veiligheidssregio, waarvan de burgemeester van Dordrecht de voorzitter is. Toen kwam er ook meer ruimte om kerkelijke activiteiten te organiseren, waaronder de zondagse kerkdiensten. ,,Het is niet anders, dan dat we met de kennis van nu en de verwachting voor het laatste kwartaal van 2020 weer naar de protocollen moeten gaan kijken. Zo zetten we het belang van de volksgezondheid voorop.”

Dit weekend is er een mailing uitgegaan vanuit het Platformbestuur aan de Dordtse kerken om aandacht te vragen voor het oplopend aantal besmettingen met het verzoek extra alert te zijn op de coronamaatregelen.

Dit bericht delen