Stiltekapel ‘Augustijn’ geopend in Dordtse binnenstad

DORDRECHT – De entree van de middeleeuwse Augustijnenkerk aan de Voorstraat in Dordrecht is onlangs omgevormd tot stiltekapel ten tijde van coronacrisis. Zeven dagen per week kunnen bezoekers en omwonenden er terecht voor een moment van stilte, bezinning en gebed.

Met de inrichting van de stiltekapel aan de Voorstraat 216 sluit de kerk aan bij de rijke traditie van het gebouw. De kerk behoorde oorspronkelijk tot het Augustijnenklooster, welke van grote betekenis is geweest voor de burgerlijke en godsdienstige geschiedenis van Dordrecht.

“In deze coronatijd lopen veel mensen rond met zingevingsvragen” aldus mede-initiatiefnemer Jan Kees Hartog. “Mensen zijn op zoek naar rust en houvast. Graag bieden wij als kerk een plek voor uiting en emoties. Ook zijn wij beschikbaar voor gesprek en gebed.”

De stiltekapel, die geheel conform de richtlijnen van het RIVM is ingericht, heeft een warme en huiselijke uitstraling. Er staat een bank om even tot rust te komen; een gebedenboek om een gedachte op te schrijven; een brandende kandelaar als symbool van hoop en een gebedsmuur met bemoedigende teksten. “Het geloof geeft ons rust en vertrouwen; dat gunnen we iedereen.”

De Augustijnenkerk is lid van Missie Dordt en werkt nauw samen met deze stichting. “Wij geloven dat het de taak van de kerk is om present te zijn in de samenleving. De stiltekapel ‘Augustijn’ sluit mooi aan bij de diverse plekken van rust en bezinning die al geopend zijn in deze ingrijpende tijd.” aldus Wiebe van Horssen, coördinator van Missie Dordt.

De Stiltekapel ‘Augustijn’ heeft haar deuren geopend op woensdag 8 april en is gedurende de coronacrisis iedere dag van 14.00-16.00 uur geopend voor publiek. Kijk voor meer informatie ook op www.augustijnenkerk.nl.

Dit bericht delen