Herdenking vrijheid op 4 mei 🗓

4 mei © Arjan Almekinders

Voor de 74 ste keer is er op 4 mei in Dordrecht een bezinningsbijeenkomst voor de twee minuten stilte van acht uur. Om zeven uur begint de dienst in de kerk op de hoek Singel/Dubbeldamseweg. Het Platform van Dordtse kerken is vanaf 2011 bij de organisatie betrokken en krijgt steun van de stichting Reformatie Instituut Dordrecht (RID).  In vrijheid kiezen is het landelijke thema, dat ook in Dordrecht vorm krijgt.
Zo wordt op 4 mei stil gestaan ook  bij de viering van honderd  jaar algemeen kiesrecht en vooral dus ook honderd jaar vrouwenkiesrecht.  ,,Rechten zijn niet vanzelfsprekend. Onze democratie werd geweld aangedaan door de bezetting en het buitenwerkingstellen van onze rechtsstaat in de jaren 1940-1945 ” Elk jaar worden namen genoemd om mensen niet te vergeten. Ditmaal is ervoor gekozen om namen van vrouwen te noemen, die zo zichtbaar maken wat een verschrikkelijke oorlog mensen kan aandoen. Het programma voor 4 mei zal later deze maand bekend worden gemaakt.

De kerk gaat op 4 mei al om half zeven open en de samenkomst zal rond vijf over half acht afgelopen zijn , zodat een ieder in alle rust lopend naar het Sumatraplein kan gaan voor de stedelijke plechtigheid.

ical Google outlook Agenda Uitgelicht